top of page
Sök

KSMB & Dogge och Rodde från Latin Kings på gemensam miniturné

KSMB är, vid sidan av Ebba Grön, Sveriges största och viktigaste punkband. Nu ger de sig åter ut på turné, och den här gången har de med sig hiphoplegendarerna Dogge och Rodde från The Latin Kings som gäster. Två legendariska akter på samma scen Dogge och Rodde från Latin Kings inleder med sina oförglömliga hits sedan är det dags punklegendarerna KSMB. Två av de mest stilbildande banden inom sin genre i en två timmar lång elektrisk konsert.”Både vi och Latin Kings växte upp längs tunnelbanelinjen Röda linjen. Vi i Skärholmen och Latin Kings i Botkyrka. Vi spelade tillsammans på releasefesten för vår nya platta, och trivdes väldigt bra ihop. Nu tar vi det ett steg till och åker på turné tillsammans” säger Steppan Guiance i KSMB.

KSMB startades 1977 i Stockholmsförorten Skärholmen och kallar sin musik för vrålrock. I början fanns låtar av Sex Pistols och The Clash i repertoaren. Ända från starten har kärnan i bandet varit de två sångarna Michael Alonzo Stephan ”Steppan” Guiance. 1980 gavs deras första album ut och låten ”En slemmig torsk” hamnade på Svensktoppen efter några album och flitigt turnerande tillsammans med band andra Ebba Grön upplöstes KSMB 1982.

2015 återförenades bandet för att spela på en av Sveriges största festivaler, och samma år uppträdde sångarna Steppan och Alonzo med The Hives på den TV-sända välgörenhetsgalan Hela Sverige skramlar. Nu drar KSMB fulla hus över hela Sverige.

Dogge och Rodde från THE LATIN KINGS är tillbaka

Delar av Sveriges största hiphopgrupp genom tiderna är tillbaka, efter Dogges medverkan i Så mycket bättre, och följer med punklegendarerna KSMB på en miniturné i vår. Med alla sina tidlösa klassiker bjuder originalmedlemmarna Dogge Doggelito och Rigo Topaz (som även kallas Rodde) på en oförglömlig show, förstärkta av nytillskotten Tito och Azzan Jaxx.

Showen är en tidsresa inte bara i hiphop-Sverige, utan i hela Sveriges musikhistoria. Dogge och grabbarna har kommit en riktigt lång väg sedan de startade Latin Kings. På CV:t finns nu grammisar, de är invalda i Music Hall of Fame och Dogge har vunnit det prestigefyllda Cornelispriset. Men att uppleva dem live är nog fortfarande det som är störst.
留言


bottom of page