top of page
Sök

Hjälp oss hjälpa - SUNNE FÖR UKRAINA

Peter och Stefan Besterman i Sunne har tagit ett initiativ att starta en insamling till det krigsdrabbade Ukraina. De tog kontakt med Fryksdalens Sparbank som också ville bidra och tillsammans startade de en insamling hos UNHCR som heter Sunne för Ukraina.

Besterman AB och Fryksdalens Sparbank utmanar företag och privatpersoner att stödja Ukrainas folk genom att bidra. Varje krona behövs - Behovet är enormt.

-1942 tvingades våra föräldrar som då var sju och fyra år att fly från Estland på grund av den ryska invasionen under andra världskriget. Kvinnor och barn fick lämna, medan männen tvingades vara kvar, berättar Peter Besterman.

- Diskussionerna kring detta har varit en naturlig del av vår uppväxt. Det är med bestörtning, frustration och ilska vi nu tillsammans med övriga välden följer det enorma övergrepp och de illdåd som Ryssland utsätter det ukrainska folket för. Det är en oerhörd tragedi att historien går igen i ett europeiskt grannland 2022.

Varje dag möts vi av bilder av kriget i Ukraina och människor som tvingas att fly från sina hem och sina familjemedlemmar.

- Hjälpbehovet är enormt och därför vill vi som lokal sparbank vara med och bidra med det vi kan. Vi hoppas att fler företag och privatpersoner vill vara med och stötta vår insamling för Ukraina. Varje krona gör skillnad, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.


Besterman AB skänker 50 000 kr och Fryksdalens Sparbank 100 000 kr.


Insamlingen pågår fram till 30 april, alla pengar vi samlar in går oavkortat till

UNHCR. Vill man vara med och bidra finns insamlingen på UNHCR hemsida

och heter Sunne för Ukraina.Såhär gör du för att ge bidrag till Sunne för Ukraina?

1. Klicka på knappen ovan för

att komma till UNHCR

2. Klicka på: Ge en gåva

Välj vilken summa du vill skänka

Fyll i dina uppgifter

Välj betalsätt (swish eller kort)

Följ instruktionerna och

genomför betalningen

Klart! Tack för ditt bidrag!

Är du företagare och vill skänka en större summa, kan du även betala till Plusgiro 90 01 64-5, märk betalningen ”BN Sunne för Ukraina”.

Kontakt

Peter Besterman, 070-341 09 18 eller peter@besterman.nu

Urban Rohdin, 0565-174 17 eller urban.rohdin@fryksdalenssparbank.se

bottom of page